Teminiai ištekliai
 

                               Teisinės duomenų bazės                                                                           Atvirosios prieigos ištekliai                                                  
                              Universalios duomenų bazės                                                                          Naudingos nuorodos 
                                                                                  
 
Teisinės duomenų bazės


Foreign and International Law Resources (FILR) (per HeinOnline) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius teisės tema, tarptautinių tribunolų sprendimus.  
.............................................................................................................................................................................................................................

HeinOnline Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

INFOLEX.Praktika Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite Lietuvos teismų nutarimus, nutartis, sprendimus, apžvalgas, LR įstatymus, Vyriausybės  nutarimus ir kitus teisės aktus.
.............................................................................................................................................................................................................................

Kluwer Law International Journal Library (per HeinOnline) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius teisės tema. 
.............................................................................................................................................................................................................................

Thomson Reuters Westlaw Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius teisės tema, Europos, JAV, Kanados ir kt. šalių įstatymus, bylas, reglamentus, periodinius leidinius.
.............................................................................................................................................................................................................................

Westlaw UK Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite Jungtinės Karalystės teisės aktus, teismų praktiką, komentarus, periodinius leidinius bei knygas teisės tema, Europos Sąjungos teisinę medžiagą.

 
Universalios duomenų bazės
 
Academic Search Complete (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

Cambridge Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba. (Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.)
.........................................................................................................................................................................................................

eBooks on EBSCOhost (Academic Сollection) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

ICPSR Prenumeruojama Some full text available
Duomenų rinkiniai politikos mokslų, ekonomikos, sociologijos, edukologijos, psichologijos ir kitomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

JSTOR Collections Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

MasterFILE Premier (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

MRU eBooks Prenumeruojama Some full text availableopenURL
MRU leidyklos elektroninės knygos.
.............................................................................................................................................................................................................................

Oxford Journals Collection Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis
.............................................................................................................................................................................................................................

SAGE Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

Sage Research Methods Prenumeruojama Some full text available Resource contains video
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite informaciją apie mokslinių tyrimų metodus knygose, moksliniuose žurnaluose, enciklopedijose, žodynuose, vaizdo medžiagoje.  
.............................................................................................................................................................................................................................

SocINDEX with Full Text (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Moksliniai žurnalai socialinių mokslų temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................

SpringerLink (Archyvas) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis. (Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.).

 
Atvirosios prieigos ištekliai 

Bepress Legal Repository Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Teisinių institucijų bei universitetų publikacijos, darbo dokumentai, konferencijų pranešimai.    
.............................................................................................................................................................................................................................

CORE Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Paieškos sistema, atliekanti atvirosios prieigos informacijos šaltinių paiešką.
.............................................................................................................................................................................................................................

DART-Europe Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Bendra Europos elektroninių tezių ir disertacijų talpykla.  
.............................................................................................................................................................................................................................

DOAJ Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos leidinių katalogas.
.............................................................................................................................................................................................................................

e-Prints Soton Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Pietų Hemptono universiteto institucinė talpykla.
.............................................................................................................................................................................................................................

eScholarship Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
(California Digital Library) – institucinė talpykla. 
.............................................................................................................................................................................................................................

EU Bookshop Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Internetinis knygynas, siūlantis ES institucijų, agentūrų ir kitų organizacijų leidinius. Paslaugą taip pat sudaro katalogas internete ir visų ES leidinių archyvas (prieinami kai kurie visateksčiai leidiniai).  
.............................................................................................................................................................................................................................

European Journal of International Law Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Žurnalas teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

European Law Enforcement Research Bulletin (CEPOL) Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atvirosios prieigos mokslo žurnalas viešojo saugumo tematika.
..............................................................................................................................................................................................................

Yale Human Rights & Development Law Journal Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Žurnalas teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

Internet Archive Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
10,000,000 laisvai preinamų knygų ir tekstų iš įvairių bibliotekų atvirosios prieigos archyvų. 
.............................................................................................................................................................................................................................

Journal of Law & Social Justice Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Žurnalas teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

Law Journals Unrestricted Resource
Žurnalai teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

NDLTD Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Įvairių šalių mokslo ir studijų institucijose apgintų elektroninių tezių ir disertacijų jungtinė talpykla.
.............................................................................................................................................................................................................................

NATLEX Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Duomenų bazė darbo teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

Oaister Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Paieškos sistema, atliekanti paiešką daugumoje pasaulio atvirosios prieigos išteklių.
.............................................................................................................................................................................................................................

OAPEN Library Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Humanitarinių ir socialinių mokslų atviros prieigos akademinės knygos.
.............................................................................................................................................................................................................................

Ohio State Journal of Criminal Law Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Žurnalas baudžiamosios teisės tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

PLoS Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atvirosios prieigos žurnalai.
.............................................................................................................................................................................................................................

ROAR Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos talpyklų registras.
.............................................................................................................................................................................................................................

Social Science Research Network Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Socialinių mokslų teminė talpykla.
.............................................................................................................................................................................................................................

SSOAR Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Vokietijos akademinių institucijų iniciatyva sukurta nemokamos prieigos talpykla, skirta socialinių mokslų tyrėjams. 
.............................................................................................................................................................................................................................

Teisės aktų registras (TAR) Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Visatekstė, atvirosios prieigos duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite LR įstatymus, nutarimus, potvarkius, savivaldybių bei kitus teisės aktus, teismų dokumentus.  
.........................................................................................................................................................................................................................

 
Naudingos nuorodos



.............................................................................................................................................................................................................................

All Law Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Įvairių temų teisinės informacijos duomenų bazė.
.............................................................................................................................................................................................................................

Association for Practical and Professional Ethics Unrestricted Resource

.............................................................................................................................................................................................................................

Electronic Legal Journal Unrestricted Resource
Teisinių adresų duomenų bazė.
.............................................................................................................................................................................................................................

EUR-Lex Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Nemokama ES teisės aktų ir kitų viešų dokumentų duomenų bazė, veikianti 23 oficialiomis ES kalbomis. EUR-Lex yra apie 3000000 dokumentų nuo 1951 m.   
.............................................................................................................................................................................................................................

European Commission Historical Archives Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Europos Komisijos istorijos archyvas.
.............................................................................................................................................................................................................................

European Commission Library Catalogue Unrestricted Resource
Europos Komisijos bibliotekos katalogas.
.............................................................................................................................................................................................................................

Europeana Unrestricted Resource Some full text availableopenURL Resource contains images Resource contains video Resource contains audio
Europos archyvai, muziejai ir bibliotekų ištekliai.  
.............................................................................................................................................................................................................................

EUROVOC Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Teisės bei kitų mokslų daugiakalbis tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
.............................................................................................................................................................................................................................

FINLEX duomenų bankas Unrestricted Resource
Duomenų bankas  (Suomija).
.............................................................................................................................................................................................................................

GARANT Unrestricted Resource
Rusijos įstatymai anglų kalba.
.............................................................................................................................................................................................................................

Google Mokslinčius Unrestricted Resource openURL
Paieškos sistema, atliekanti mokslinės informacijos paiešką įvairiuose mokslinės informacijos ištekliuose.
.............................................................................................................................................................................................................................

HAEU Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Europos Sąjungos istorijos archyvas. 
.............................................................................................................................................................................................................................

HASSET Unrestricted Resource openURL
Humanitarinių ir socialinių mokslų elektroninis tezauras.
.............................................................................................................................................................................................................................

yourDictionary.com Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Specializuotų elektroninių žodynų rinkinys.
.............................................................................................................................................................................................................................

Jungtinės Karalystės ir Airijos teisės išteklių portalas Unrestricted Resource Some full text availableopenURL

.............................................................................................................................................................................................................................

Lenkijos teisės serveris Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Teisinė informacija.
.............................................................................................................................................................................................................................

LIDA tezauras Unrestricted Resource openURL
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų archyvo Lida tezauras.
.............................................................................................................................................................................................................................

Lietuvos Respublikos terminų bankas Unrestricted Resource openURL

.............................................................................................................................................................................................................................

Lietuvos žmogaus teisių asociacija Unrestricted Resource
informacinis tinklalapis žmogaus teisių tema.
.............................................................................................................................................................................................................................

LigaOnline Unrestricted Resource
Ukrainos teisė.
.............................................................................................................................................................................................................................

Living Reviews in European Governance Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Mokslinių tyrimų publikacijos Europos integracijos ir valdymo srityje.
.............................................................................................................................................................................................................................

Makrolog Unrestricted Resource
Vokietijos teisė.
.............................................................................................................................................................................................................................

Online Dictionary of the Social Sciences Unrestricted Resource
Atvirosios preigos socialinių mokslų žodynas, kuriame pateikiama daugiau nei 900 šiai mokslo sričiai būdingų terminų.
.............................................................................................................................................................................................................................

Openthesaurus.de Unrestricted Resource
Tezauras vokiečių kalba.
.............................................................................................................................................................................................................................

Physicians for Human Rights Unrestricted Resource
Informacinis portalas žmogaus teisių klausimais.
.............................................................................................................................................................................................................................

Teisės žodynas Unrestricted Resource

.............................................................................................................................................................................................................................

The FreeDictionary Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Elektroninis žodynas ir tezauras.
.............................................................................................................................................................................................................................

Thesaurus.com Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Elektroninis tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
.............................................................................................................................................................................................................................

UK Legislation Jungtinė Karalystė Jos Didenybės raštinė Unrestricted Resource
Jungtinės Karalystės įstatymų duomenų bazė.
.............................................................................................................................................................................................................................

WorldWeb Online Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Elektroninis žodynas ir tezauras.
.............................................................................................................................................................................................................................
Teminis bibliotekininkas

    Benita Sušinskaitė

  • vyresnioji bibliotekininkė
  • benita@mruni.eu
  • - ***************
Paslaugos
Citavimo stiliai ir bibliografinės informacijos tvarkymas