Teminiai ištekliai
 
 
ELEKTRONINĖS KNYGOS

eBooks on EBSCOhost (Academic Сollection) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
MRU eBooks Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
MRU išleistos elektroninės knygos.
...........................................................................................................................................................................................................................
KTU leidyklos e. knygos Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
Taylor & Francis eBooks Prenumeruojama Some full text available
Daugiau kaip 1300 elektroninių knygų švietimo, sociologijos, taikomosios psichologijos, ekonomikos, baudžiamosios teisės ir kriminologijos temomis.  ...........................................................................................................................................................................................................................
VU leidyklos el. knygos Prenumeruojama Some full text available
Platformoje rasite daugiau nei 600 elektroninių knygų įvairiomis temomis – nuo mokslo populiarinimo iki rimtos akademinės literatūros.
..........................................................................................................................................................................................................................
VILNIUS TECH el. knygos Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
STRAIPSNIAI ELEKTRONINIUOSE ŽURNALUOSE
 
Academic Search Ultimate (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
Business Source Ultimate (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė vadybos ir ekonomikos temomis (moksliniai žurnalai, konferencijų medžiaga, informaciniai leidiniai, mokslinių tyrimų ataskaitos ir kt.).
...........................................................................................................................................................................................................................
Emerald Management eJournals Collection Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
ICPSR Prenumeruojama Some full text available
Duomenų rinkiniai politikos mokslų, ekonomikos, sociologijos, edukologijos, psichologijos ir kitomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
JSTOR Collections Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
MasterFILE Premier (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
Oxford Academic Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
...........................................................................................................................................................................................................................
Passport (Euromonitor International)
Rinkos tyrimų duomenų bazė, kurioje rasite statistinius duomenis, rinkos analizes, ataskaitas bei prognozes apie įvairias pramonės šakas.
...........................................................................................................................................................................................................................
Regional Business News (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite verslo naujienas.
...........................................................................................................................................................................................................................
SAGE Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis. Prieinamas turinys nuo 1999 m.
...........................................................................................................................................................................................................................
Springer Nature Journals Prenumeruojama Some full text available
Springer Nature žurnalų kolekcija – šaltinis mokslininkams, studentams ir visiems, besidomintiems socialiniais ir humanitariniais mokslais. Šioje platformoje rasite daugiau nei 660 viso teksto elektroninių žurnalų, apimančių įvairias mokslo disciplinas, tokias kaip teisė, sociologija, ekonomika, edukologija, psichologija, filosofija, istorija ir kt.
...........................................................................................................................................................................................................................
Taylor & Francis Online Prenumeruojama Some full text available
Verslas, finansai ir apskaita; gyvybės ir žemės mokslai; humanitariniai mokslai; socialiniai mokslai ir psichologija; vadyba; politika; kibernetinis saugumas; duomenų gavyba; ryšių sistemų saugumas; viešasis administravimas.
...........................................................................................................................................................................................................................
Verslo žinio Premium + Mano pinigai Prenumeruojama Some full text available
Verslo ir politikos aktualijos, įvykių analizė, ekspertų komentarai ir prognozės, tendencijos, akcijos, valiutų kursai, įmonės ir žmonės, foto, sprendimai.
 
ATVIROS PRIEIGOS IŠTEKLIAI 

ŽURNALAI

American Economic Association Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Amerikos ekonomikos asociacija (AEA) yra pelno nesiekianti, nepartinė, mokslinė asociacija, skirta ekonomikos tyrimų aptarimui ir publikavimui. Čia rasite ekonomikos krypties mokslo žurnalus ir kitus naudingus išteklius.
...........................................................................................................................................................................................................................
Baltic Journal of Management Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
ISM leidžiamas žurnalas, spausdinantis straipsnius, nagrinėjančius įvairias šiuolaikines vadybos srities problemas, aktualias tiek Baltijos regionui, tiek ir globaliu mastu.
...........................................................................................................................................................................................................................
Intelektinė ekonomika Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
MRU leidžiamas atviros prieigos žurnalas.
...........................................................................................................................................................................................................................


TALPYKLOS, KATALOGAI IR PAIEŠKOS SISTEMOS

C.E.E.O.L. Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Centrinės ir Rytų Europos šalių leidinių talpykla, suteikianti prieigą prie humanitarinių bei socialinių mokslų žurnalų visateksčių straipsnių. Registruotiems vartotojams suteikiama prieiga prie atviros prieigos straipsnių.
...........................................................................................................................................................................................................................
DART-Europe Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Europos universitetuose parengtų elektroninių tezių ir disertacijų talpykla.  
...........................................................................................................................................................................................................................
DOAB (Directory of Open Access Books) Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Įvairių mokslo sričių atviros prieigos knygų katalogas.
...........................................................................................................................................................................................................................
DOAJ (Directory of Open Access Journals) Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Įvairių mokslo sričių atviros prieigos žurnalų katalogas.
...........................................................................................................................................................................................................................
EconStor Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos talpykla, suteikianti prieigą prie ekonomikos ir verslo mokslinių išteklių. 
..........................................................................................................................................................................................................................
OpenAIRE Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Europos mokslinių tyrimų atvirosios prieigos infrastruktūra
...........................................................................................................................................................................................................................
Open Textbook Library Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Open Textbook Library siūlo laisvą prieigą prie daugiau nei 700 įvairių mokslo sričių vadovėlių, kuriuos galima atsisiųsti nemokamai arba išsispausdinti už sumažintą kainą. Yra taikomos CC licencijos.
..........................................................................................................................................................................................................................
ROAR Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos talpyklų registras.
NAUDINGOS NUORODOS

ENCIKLOPEDIJOS, ŽINYNAI, ŽODYNAI

Accounting, Business Studies and Economics Dictionary
Buhalterijos, verslo ir ekonomikos terminų žodynas.
............................................................................................................................................................................................................................
EH.net Encyclopedia Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Elektroninė ekonomikos istorijos enciklopedija.
............................................................................................................................................................................................................................
Encyclopedia.com
Internetinė enciklopedija, suteikianti prieigą prie daugiau kaip 300 000 terminų bei daugiau kaip 50 000 temų santraukų iš patikimų šaltinių.
............................................................................................................................................................................................................................
Encyclopedia of Business Case Terms Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Verslo terminų enciklopedija.
............................................................................................................................................................................................................................
EUROVOC Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Teisės bei kitų mokslų daugiakalbis tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
............................................................................................................................................................................................................................
Lietuvos Respublikos terminų bankas
............................................................................................................................................................................................................................
Thesaurus.com
Elektroninis tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
............................................................................................................................................................................................................................
UNESCO thesaurus Unrestricted Resource openURL
Daugiakalbis tezauras, kuris apima švietimo, kultūros, informacijos ir komunikacijos, politikos, teisės ir ekonomikos sričių terminus.  


KITOS NAUDINGOS NUORODOS

Council of Europe Online Resources
Europos Tarybos ištekliai įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
International Monetary Fund eLibrary
Tarptautinio valiutos fondo elektroninė biblioteka, kurioje rasite elektronines knygas, straipsnius, analitinius dokumentus ir ataskaitas, statistinius duomenis ekonomikos, verslo ir kitomis socialinių mokslų temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
The Library of Economics and Liberty (EconLib)
Įvairūs ištekliai ekonomikos tematika.
............................................................................................................................................................................................................................
Lietuvos mokslo žurnalai
Lietuvos mokslinių periodinių leidinių sąrašas.  
............................................................................................................................................................................................................................
World Bank Open Knowledge Repository
Pasaulio banko atviros prieigos talpykla.
 
Teminis bibliotekininkas
Paslaugos
  • Mokymai ir konsultavimas
  • Informacijos paieškos strategijos sudarymas 
Mokymai
Citavimas
Piktogramų reikšmės

Prenumeruojama = Prenumeruojama
Some full text available = Visatekstis
openURL = Laisva prieiga

Resource contains images = Paveikslėliai
Resource contains video = Vaizdinė medžiaga
Resource contains audio = Garsinė medžiaga