Teminiai ištekliai
 
 

                               Elektroninės knygos                                                                                  Atvirosios prieigos ištekliai                                                  
                    Straipsniai elektroniniuose žurnaluose                                                                        Naudingos nuorodos 
                                                                                  


 
Elektroninės knygos

eBooks on EBSCOhost (Academic Сollection) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................
MRU eBooks Prenumeruojama Some full text availableopenURL
MRU leidyklos elektroninės knygos.
.............................................................................................................................................................................................................................
Science Direct eBooks Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................
VGTU leidyklos elektroninės knygos Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė lietuvių kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
 
Straipsniai elektroniniuose žurnaluose

Academic Search Complete (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
GreenFILE (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Bibliografinė duomenų bazė anglų kalba.
............................................................................................................................................................................................................................
JSTOR Collections Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
MasterFILE Premier (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
SAGE Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
SpringerLink (Archyvas) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis. (Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.).
 
Atvirosios prieigos ištekliai
 
DOAJ Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos leidinių katalogas.
............................................................................................................................................................................................................................
eLABa Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka, kurioje rasite Lietuvos aukštųjų mokyklų bibliotekų katalogų išteklius, mokslininkų publikacijas, elektronines tezes ir disertacijas.  
............................................................................................................................................................................................................................
Journals for Free Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos žurnalų direktorija.
............................................................................................................................................................................................................................
OpenDOAR Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos talpyklų registras.
............................................................................................................................................................................................................................
OAPEN Library Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Humanitarinių ir socialinių mokslų atviros prieigos akademinės knygos.
............................................................................................................................................................................................................................
ROAR Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos talpyklų registras.
.............................................................................................................................................................................................................................
Open Access Government Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Atviros prieigos išteklius įvairia tematika: valdymas, sveikata ir socialinė slauga, aplinka, energija, mokslas ir inovacijos, transportas, švietimas, finansai, informacinės kompiuterinės technologijos.
 
Naudingos nuorodos
  
AcademicIndex Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Daugialypė mokslinės informacijos paieškos sistema.
............................................................................................................................................................................................................................
Aplinkos apsaugos agentūra Unrestricted Resource openURL

............................................................................................................................................................................................................................
EEA (European Environment Agency) Unrestricted Resource openURL
Oficialus Europos aplinkos agentūros, teikiančios patikimą ir nepriklausomą informaciją apie aplinką, tinklalapis.
............................................................................................................................................................................................................................
Encyclopedia.com Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Daugiau kaip 50 000 straipsnių iš "The Columbia Encyclopedia".
............................................................................................................................................................................................................................
Encyclopedia Britannica Unrestricted Resource openURL

............................................................................................................................................................................................................................
EUROVOC Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Teisės bei kitų mokslų daugiakalbis tezauras, skirtas susijusių terminų paieškai.
............................................................................................................................................................................................................................
Food and Agriculture Organization of the United Nations Unrestricted Resource openURL
Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacija. 
............................................................................................................................................................................................................................
HASSET Unrestricted Resource openURL
Humanitarinių ir socialinių mokslų elektroninis tezauras.
............................................................................................................................................................................................................................
Greenpeace Unrestricted Resource openURL
Tarptautinė aplinkos apsaugos agentūra.
............................................................................................................................................................................................................................
GEsource: Geography and Environment Gateway Unrestricted Resource
Geografijos ir aplinkos apsaugos elektroninė biblioteka
............................................................................................................................................................................................................................
Google Mokslinčius Unrestricted Resource openURL
Paieškos sistema, atliekanti mokslinės informacijos paiešką įvairiuose mokslinės informacijos ištekliuose.
............................................................................................................................................................................................................................
ICRP (International Commission on Radiological Protection) Unrestricted Resource openURL
Tarptautinė radiologinės saugos komisija.
............................................................................................................................................................................................................................
IFAD (International Fund for Agricultural Development) Unrestricted Resource openURL
Tarptautinis žemės ūkio plėtros fondas. 
............................................................................................................................................................................................................................
International Atomic Energy Agency Unrestricted Resource openURL
Tarptautinė atominės energetikos agentūra.
............................................................................................................................................................................................................................
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija Unrestricted Resource openURL

............................................................................................................................................................................................................................
UNESCO thesaurus Unrestricted Resource openURL
Elektroninis tezauras.  
Teminis bibliotekininkas
Paslaugos
Citavimo stiliai ir bibliografinės informacijos tvarkymas
Piktogramų reikšmės

Prenumeruojama = Prenumeruojama
Some full text available = Visatekstis
openURL = Laisva prieiga

Resource contains images = Paveikslėliai
Resource contains video = Vaizdinė medžiaga
Resource contains audio = Garsinė medžiaga