Teminiai ištekliai
 


 
Elektroninės knygos

Bookshare Unrestricted Resource Some full text availableopenURL Resource contains audio
Vartotojams su specialiaisiais poreikiais Bookshare suteikia galimybę nemokamai skaityti 10 000 el. knygų plačiu formatų spektru: padidinto šrifto, audio (sinchronizuota su pažymėtu tekstu), MS Word, ePUB, BRF (Brailio) arba DAISY. El. knygos prieinamos įvairia tematika: istorija, švietimas, menas ir architektūra, religija, biografijos ir memuarai, poezija, vadovėliai, grožinė literatūra ir knygos vaikams.
.............................................................................................................................................................................................................................
eBooks on EBSCOhost (Academic Сollection) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė universali duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite el. knygas įvairiomis temomis.
............................................................................................................................................................................................................................
MRU eBooks Prenumeruojama Some full text availableopenURL
MRU leidyklos elektroninės knygos.
 
Straipsniai elektroniniuose žurnaluose
  
Academic Search Ultimate (per EBSCOhost) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius, konferencijų medžiagą įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................
Cambridge Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba. Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.
.............................................................................................................................................................................................................................
JSTOR Collections Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................
SAGE Journals Online Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis. Prieinamas turinys nuo 1999 m.
.............................................................................................................................................................................................................................
SpringerLink (Archyvas) Prenumeruojama Some full text available
Visatekstė duomenų bazė anglų kalba, kurioje rasite straipsnius įvairiomis temomis. Prieiga prie žurnalų, išleistų iki 2015 m.
 
Naudingos nuorodos

Darbai ir dienos Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Vytauto Didžiojo universiteto leidinys, kuriame skelbiami filosofijos, etnologijos, istorijos, filologijos (kalbotyros ir literatūrologijos), menų, komunikacijos ir informacijos krypčių straipsniai.
.............................................................................................................................................................................................................................
eLABa Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Lietuvos akademinė elektroninė biblioteka, kurioje rasite Lietuvos aukštųjų mokyklų bibliotekų katalogų išteklius, mokslininkų publikacijas, elektronines tezes ir disertacijas.  
.............................................................................................................................................................................................................................
Google Mokslinčius Unrestricted Resource openURL
Paieškos sistema, atliekanti mokslinės informacijos paiešką įvairiuose mokslinės informacijos ištekliuose.
.............................................................................................................................................................................................................................
Kalbotyra Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Vilniaus universiteto žurnalas, skirtas įvairių kalbų aspektų (taip pat ir tarpkalbinių) tyrimams.
.............................................................................................................................................................................................................................
Kalbos kultūra Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Lietuvių kalbos instituto tęstinis kalbos kultūros teorijos ir praktikos leidinys (nuo 2014 m. žurnalas vadinasi „Bendrinė kalba“).
.............................................................................................................................................................................................................................
Lietuvių kalbos institutas Unrestricted Resource openURL

.............................................................................................................................................................................................................................
Lietuvių kalbos išteklių informacinė sistema Unrestricted Resource Some full text availableopenURL

.............................................................................................................................................................................................................................
Project MUSE Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Leidėjai suteikia laikiną prieigą prie dalies savo el. išteklių Project MUSE platformoje. Tematika įvairi.
.............................................................................................................................................................................................................................
Tarmių archyvo duomenų bazė Unrestricted Resource openURL
Informacija apie Lietuvių kalbos institute saugomus tarmių garso įrašus. Galima paieška pagal tarmę, punkto numerį, pateikėjo pavardę, vardą, gyvenamąją vietą bei įrašo turinį.
.............................................................................................................................................................................................................................
Tiltai Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Klaipėdos universiteto leidžiamas mokslinis žurnalas, kuriame skelbiami ekonomikos, vadybos, demografijos, politikos, kultūros, švietimo, religijos ir kt. straipsniai. 
.............................................................................................................................................................................................................................
Valstybinė kalbos draugija Unrestricted Resource openURL

.............................................................................................................................................................................................................................
Valstybinė kalbos inspekcija Unrestricted Resource openURL

.............................................................................................................................................................................................................................
Valstybinė lietuvių kalbos komisija Unrestricted Resource openURL

.............................................................................................................................................................................................................................
Vertimo studijos Unrestricted Resource Some full text availableopenURL
Periodinis Vilniaus universiteto leidinys, kuriame publikuojami Lietuvos ir užsienio tyrėjų straipsniai įvairiomis vertimo temomis.
.............................................................................................................................................................................................................................
Vietovardžių žodynas Unrestricted Resource openURL
Žodyną sudaro apie 12 tūkstančių vietovardžių.
Teminis bibliotekininkas
Paslaugos
  • Konsultavimas
  • Mokymai
  • Informacijos paieškos strategijos sudarymas  
 
Mokymai
Citavimas
Piktogramų reikšmės

Prenumeruojama = Prenumeruojama
Some full text available = Visatekstis
openURL = Laisva prieiga

Resource contains images = Paveikslėliai
Resource contains video = Vaizdinė medžiaga
Resource contains audio = Garsinė medžiaga